Justitiethesaurus 2016

Justitiethesaurus 2016

Gestructureerde standaard trefwoordenclassificatie

Samenvatting

Dit is de zevende editie (2016) van de Justitiethesaurus, die door de Directie Informatisering (DI) als standaard trefwoordenclassificatie is vastgesteld voor het toegankelijk maken en terugvinden van Justitiƫle informatie in catalogi, documentatiebestanden en Justitiewebsites.
De Justitiethesaurus wordt al digitaal toegepast binnen een aantal justitiewebsites, inclusief websites van veldorganisaties waar onder de Raad voor de Kinderbescherming, NFI, CJIB en NCTV. Daarnaast wordt de Justitiethesaurus door het Wetenschappelijk Bureau van het Openbaar Ministerie (OM) als standaard ontsluitings- en zoekinstrument toegepast.

Vanaf februari 2016 is de Justitiethesaurus ook als open dataset in xml-format beschikbaar gesteld op het dataportaal van de overheid (data.overheid.nl - sectie: Recht).

De wijzigingen ten opzicht van de vorige editie van de Justitiethesaurus zijn terug te vinden in de mutatielijst 2015-2016. Hierin is een overzicht opgenomen van nieuwe voorkeurstermen, verwijstermen, scope notes, wijzigingen van schrijfwijze, wijzigingen van relaties en vervallen voorkeurstermen en verwijstermen.

Inhoudsopgave

Inleiding en handleiding
Verantwoording
Contactinformatie
Thesaurus

Publicatiegegevens

Auteur(s):
Netburg, C.J. (samenst.), Weijde, S.Y. van de (medew.)
Organisatie(s):
WODC
Plaats uitgave:
Den Haag
Uitgever:
WODC
Jaar van uitgave:
2017
Reeks:
Geen
Type rapport:
Periodiek rapport

Bestelinformatie

Adres:
Voor een electronische versie - zie: bijlagen (rechtsboven) (only available as pdf)

Onderzoekgegevens

Projectnummer:
ov201705
Operationele status:
Alleen publicatie