Bijeenkomsten

Het WODC organiseert regelmatig online en offline bijeenkomsten, webinars, symposia, enzovoort. Op deze pagina vindt u meer informatie over de bijeenkomsten die binnenkort georganiseerd worden en over bijeenkomsten waar WODC-medewerkers als spreker optreden. 

14 december 2021 - Online BIN NL-lunchlezing door het ministerie van JenV: Keuzes en gedrag van migranten

Op 14 december 2021 van 12.00-13.00 wordt een online lunchlezing georgansieerd door het ministerie van Justitie en Veiligheid (JenV) over keuzes en gedrag van migranten. Van het moment van vertrek tot de bestemmingskeuze en de beslissing om ergens te blijven of terug te keren: een migratietraject is een aaneenschakeling van beslissingen. Wat weten we van besluitvorming onder migranten? Kunnen gedragsinzichten helpen om migratie te sturen? En zo ja, hoe? Verschillende sprekers, waaronder een onderzoeker van het WODC en een projectleider van de Internationale Organisatie voor Migratie, reflecteren tijdens de lezing op deze vragen.

Sprekers

  • Onderzoeker Sanne Noyon van het Wetenschappelijk Onderzoek- en Documentatie Centrum (WODC) deelt inzichten uit haar recente onderzoek.
  • Laura Carpier van de Internationale Organisatie voor Migratie (IOM) reflecteert hierop met ervaringen en illustraties uit de praktijk.
  • Michiel Swinkels (Directoraat Generaal Migratie) neemt deel aan het gesprek vanuit de actuele beleidsvisie. 
  • Jan-Willem Beaujean, directeur generaal Migratie, is bereid gevonden de lezing te openen, en als moderator treedt op Richard de Wit (directie Innovatie, Kennis en Strategie).

Praktische informatie

  • Dinsdag 14 december 12.00-13.00 uur (digitale inloop vanaf 11.45 uur)
  • Aanmelden: Dat kan via de website van BIN NL. Hiervoor moet je wel een account hebben op die website en ingelogd zijn.
  • Heb je vragen over de organisatie? Stel deze dan per mail aan Manoe Mesters