Het WODC bestaat 50 jaar – Jubileumcongres 9 november 2023

Het WODC bestaat dit jaar 50 jaar. Dit vieren we met een feestelijk en inhoudelijk Jubileumcongres op donderdag 9 november in Amare Theater Den Haag. Het thema van de dag ‘Verleden en toekomst van de rechtsstaat’.

Het programma beslaat de geschiedenis, het heden en de toekomst van het WODC. We beginnen met de kennis die het WODC de afgelopen 50 jaar heeft opgedaan: Wat hebben we onderzocht en wat viel ons daarin op aan feiten, fenomenen en trends?

Het tweede deel van de dag staat in het teken van de toekomst: Waar krijgt onze samenleving mee te maken en hoe kunnen we blijven zorgen dat deze zo rechtvaardig en veilig mogelijk blijft?

Om 9.45 uur starten we met een opening door Dilan Yeşilgöz-Zegerius, demissionair minister van Justitie en Veiligheid. Ook staan we stil bij ons 50-jarig bestaan met secretaris-generaal Dick Schoof. In de tussentijd is er volop ruimte kennis met elkaar uit te wisselen in deelsessies, elkaar te ontmoeten, herinneringen op te halen in het WODC Museum of juist een voorproefje van de toekomst te ervaren op het Experience Plein.

Informatie over het programma

Programma | WODC 50 jaar

Direct aanmelden

Registreren | WODC 50 jaar

Beeld: ©WODC