Nieuwe Justitiële Verkenningen over de gevolgen van de coronacrisis

In het nieuwste themanummer van Justitiële Verkenningen wordt stilgestaan bij de (blijvende) gevolgen van de coronacrisis, die in Nederland inmiddels al ruim anderhalf jaar geleden begon. De crisis had ook zijn uitwerking op het werkterrein van Justitie en Veiligheid. Zo kreeg de politie te maken met de handhaving van de anderhalve meter-maatregel en de avondklok. En begon de rechtspraak te experimenteren met online zittingen. Wat is de invloed geweest van de ingevoerde maatregelen op het werkterrein van Justitie en Veiligheid? Wat valt er te leren uit de afgelopen periode? Zijn er ook blijvende gevolgen van de coronacrisis? Zo ja, hoe beoordelen we die gevolgen? Dit soort vragen staan centraal in dit themanummer, waarin we de resultaten van verschillende (doorlopende) onderzoeken bespreken.

Handhaving coronamaatregelen
Beeld: ©Robin Utrecht