Tijdschrift Justitiële verkenningen

Het tijdschrift Justitiële verkenningen is een gezamenlijke uitgave van het WODC, in samenwerking met Boom Juridisch. Het tijdschrift heeft een onafhankelijke redactie, verschijnt vier keer per jaar en belicht trends en ontwikkelingen op het gebied van justitie en veiligheid. 

Elke editie van Justitiële verkenningen staat in het teken van een thema. Het tijdschrift is gratis te lezen via deze website, daarnaast is het mogelijk een betaald abonnement met allerlei extra’s af te sluiten. 

Laatst verschenen editie:

Het WODC en vijftig jaar onderzoek - Justitiële verkenningen 2023-3

Beeld: ©WODC

Vijftig jaar onderzoek, kennis, inzicht én impact komt samen in een bijzonder themanummer van Justitiële verkenningen (Jv) dat geheel is gewijd aan het gouden jubileum van het WODC. Zo’n jubileum is een bijzonder moment om bij stil te staan en op te reflecteren. Dit themanummer is opgebouwd rond de ontwikkeling van kennisgebieden waarin het WODC een rol speelde en nog steeds speelt. Daarnaast is ter afsluiting een bijdrage opgenomen van Gerty Lensvelt-Mulders, de huidige directeur van het WODC, waarin zij ingaat op de toekomst van het WODC.