Beluister nieuwe Dossier WODC Live podcast over de effectiviteit van de Amsterdamse Top 600!

De tweede editie van Dossier WODC Live heeft plaatsgevonden bij de Vrije Universiteit Amsterdam en ging over Dossier Top600: Een effectieve aanpak? In deze editie spreekt host Sanne Noyon met onderzoeker Gijs Weijters van de WODC kennislijn Straffen en Maatregelen over de effectiviteit van de Amsterdamse Top600-aanpak. Van deze bijeenkomst is weer een podcast gemaakt en die is nu voor iedereen te beluisteren. 

Luister hier naar podcast!

Sinds 2011 krijgen ongeveer 600 veelplegers van zogeheten high impact crimes in de regio Amsterdam-Amstelland een persoonsgerichte en integrale aanpak. Bij deze Top600 is het terugdringen van recidive één van de drie doelstellingen. Het WODC onderzocht in hoeverre deze doelstelling behaald wordt. Tijdens deze editie van Dossier WODC Live gaan we dieper in op hoe je zo’n aanpak evalueert en wat dat vervolgens kan betekenen voor beleid. Spoiler alert: het blijkt dat de Top600-veelplegers niet minder recidiveren dan vergelijkbare veelplegers.

Ook een keer aanwezig willen zijn bij Dossier WODC Live? De eerstvolgende editie vindt al plaats op 25 april in Nijmegen.