Dossier WODC

Door het WODC worden jaarlijks veel beleidsonderzoeken uitgevoerd op allerlei terreinen die de rechtsstaat raken, waar vervolgens in rapporten over gepubliceerd wordt. Deze resultaten zijn echter niet alleen relevant voor beleid of praktijkmedewerkers, maar ook voor de maatschappij als geheel. Toch staan deze rapporten niet altijd bekend om hun toegankelijkheid. Daarom communiceert het WODC ook op andere wijze over haar werkzaamheden en resultaten. Met Dossier WODC zetten we hierin een volgende stap! Verschillende dossiers zullen uit de kast getrokken worden en geopend in de vorm van podcasts.

Deze podcasts zullen echter niet allemaal in een studio opgenomen worden. Ter ere van het 50-jarig bestaan van het WODC en de start van het podcast kanaal treedt het WODC namelijk met Dossier WODC Live ook buiten Den Haag en gaat met haar resultaten naar een groep die nog niet voldoende bereikt wordt: de studenten.

Beeld: ©WODC

Met Dossier WODC Live worden verschillende universiteiten en hoge scholen door heel Nederland bezocht. Iedere editie staat een ander onderzoek centraal en worden onderzoekers en eventueel andere gasten bevraagd over de door hen gevonden resultaten en de relevantie daarvan voor de maatschappij. Ondanks dat er natuurlijk genoeg te vertellen valt, wordt het event grotendeels gevormd door de vraag van het publiek. Daarom wordt bij ieder event ruim de tijd genomen voor vragen uit de zaal.

Dossier WODC Live wordt live opgenomen en is achteraf te beluisteren als podcast.

Dossiers