Beluister nu de laatste podcast van Dossier WODC Live

Welke uitdagingen zijn er rond het behoud en verbetering van de rechtsstaat en wat is het belang van wetenschappelijk onderzoek daarin? Je hoort het in de nieuwe podcast van Dossier WODC Live! Het gaat om een speciale editie van Dossier WODC, ter ere van het afscheid van Gerty Lensvelt-Mulders als directeur van het WODC. Voormalig NOS-presentatrice Sacha de Boer heeft Gerty aan de tand gevoeld over het WODC als kennisinstituut voor de rechtsstaat.

Gerty Lensvelt-Mulders, ten tijde van de foto directeur WODC, en Sascha de Boer, oud-NOS presentatrice bij de banner van Dossier WODC Live. Ter gelegenheid van de speciale editie van Dossier WODC in het kader van het afscheid van Gerty als directeur WODC.
Beeld: ©WODC

De podcast is opgenomen tijdens een live bijeenkomst op 13 juni j.l. In het publiek dit keer geen studenten, maar beleidsmakers, uitvoerders en controleurs van beleid werkzaam op het gebied van justitie en veiligheid. Een geïnteresseerd publiek met veel vragen. Waar heeft Gerty van wakker gelegen als Directeur WODC en welke rol ziet ze voor het WODC in de toekomst?

Dossier WODC

Het gaat om een spciale editie van Dossier WODC. Normaliter gaat Dossier WODC langs universiteiten en hogescholen om een onderwerp of rapport te bespreken en toe te lichten. Wil je daar een keer bij aanwezig zijn? Meld je dan aan via dossier@wodc.nl. via de website van Dossier WODC houden we je op de hoogte over volgende edities.

Spotify

Van alle bijeenkomsten wordt een podcast gemaakt. Deze zijn te beluisteren via ons spotify kanaal Dossier WODC. Daar vind je naast de Dossier WODC podcasts ook studio interviews met WODC-onderzoekers, zoals de effecten van korte vrijheidsstraffen.

Nader belangrijk: Per 1 juli 2024 is Gerty Lensvelt-Mulders met pensioen. Ivo Giesen wordt de nieuwe directeur van het Wetenschappelijk Onderzoek- en Datacentrum (WODC). Met ingang van 9 september volgt hij Gerty Lensvelt-Mulders op. Van 1 juli tot 9 september neemt plaatsvervangend directeur Rolf Willemse de directeursfunctie tijdelijk waar.