Externe links

  • Overheidsthema terrorisme
    Dit overheidsthema bevat informatie en publicaties over o.a. de organisatie en maatregelen terrorismebestrijding en terroristische dreiging.
  • OM-dossier Terrorisme
    Wereldwijd proberen terroristen met aanslagen maatschappelijke angst te veroorzaken en samenlevingen te ontwrichten. Ook in Nederland is de dreiging al langere tijd substantieel. Veiligheidsdiensten, gemeenten, zorginstellingen, opsporingsdiensten en OM werken al jaren samen om te voorkomen dat dreiging zich vertaalt in concrete aanslagen.
  • Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid (NCTV)
    Deze website bevat informatie over terrorisme, terrorismebestrijding en de rol van de NCTV daarin. Ook vindt u informatie over de NCTV zelf, zijn organisatie en de werkzaamheden. De site geeft het actuele dreigingsniveau voor een terroristische aanslag in Nederland, en informatie over 'Wat te doen' in bepaalde situaties. Er is ook toegang tot de ‘kennisbank terroristische organisaties’ waarin organisaties die worden gekenmerkt als ‘verboden, omdat zij verbonden zijn met terroristische activiteiten’ zijn opgenomen. Verder zijn er persberichten, kamerstukken en rapporten over terrorismebestrijding te vinden.