Leerstoel vanuit WODC voor jeugdcriminaliteit aan Universiteit Leiden officieel

Op 18 januari ondertekende de directeur van het WODC, Gerty Lensvelt-Mulders, de instelling van een fonds op naam bij het Leids Universiteits Fonds (LUF). Hiermee wordt bekrachtigd dat André van der Laan, kennislijncoördinator bij het WODC, ook de functie van bijzonder hoogleraar Jeugd- en Adolescentencriminaliteit bij de Leidse Universiteit bekleedt. En dat zorgt voor een nieuwe en zeer wenselijke koppeling van de wetenschap met beleid.

Bij de instelling van het fonds waren verschillende mensen aanwezig van zowel de Universiteit Leiden als het WODC. Meer hierover is te lezen in dit bericht op de website van het LUF, met ook foto’s van de bijeenkomst. 


Meer informatie over de aanstelling van André van der Laan als bijzonder hoogleraar staat in dit eerdere nieuwsbericht  van het WODC.

Tekenmoment voor het instellen van de leerstoel voor bijzonder hoogleraar Jeugd- en Adolescentencriminaliteit  bij de Leidse Universiteit. Daarmee is de instelling van André van der Laan, Kennislijncoördinator bij het WODC, nu officieel.
Beeld: ©LUF