Beluister de podcasts van het WODC!

Sinds kort heeft het WODC een eigen podcastkanaal op Spotify met de naam Dossier WODC. Hierop kun je op een laagdrempelige manier kennis maken met het onderzoek dat het WODC uitvoert.

Beeld: ©WODC

Dossier WODC Live

Ter ere van het 50-jarig jubileum en de opening van het kanaal starten we de serie Dossier WODC Live: een serie interactieve live-events bij Nederlandse universiteiten en hogescholen. In iedere editie staat een ander onderzoek centraal en bevragen we de onderzoeker en eventuele andere gasten over de resultaten en de relevantie daarvan voor de maatschappij. Onlangs vond de eerste sessie plaats aan de Universiteit Leiden over het Dossier Asiel, waarvan de podcast nu op Dossier WODC te beluisteren is.

Ook een keer aanwezig willen zijn bij Dossier WODC Live? Kijk hier wanneer er bij jou in de buurt een podcast opgenomen gaat worden.

Naast de podcasts rondom Dossier WODC Live zullen op het kanaal ook reguliere podcasts te beluisteren zijn in het kader van onderzoek dat openbaar gemaakt wordt. Er zijn eerder al twee podcasts verschenen over alleenstaande minderjarige vreemdelingen en over korte vrijheidsstraffen.